Borgerligt nej till FRA-lagen
Fundamenta som används i FRA-lagen
Vill du laga mer fisk?
Är du en av alla de som drar dig för att laga fisk och det för att du är rädd att den ska bli torr och tråkig? Så svårt är det faktiskt inte att laga fisk. Köp hem fisk från sydfisk.se och satsa även på att ha en bra stektermometer. Den hjälper dig att laga till fisken perfekt. Temperatur att sikta på är 56°C.
För att laga fisk så kan du steka den, göra den i ugn, koka den eller grilla den.
Steka fisk
När du ska steka fisk, använd dig gärna av både olja och smör. Börja med oljan, sedan smöret.
- Lax – Kotletter steks 1–2 min/sida. Tjockare bitar mår bäst av att brynas och efterstekas i ugn, 12–15 min i 150°C. Använd stektermometer, vid innertemperatur på 56°C är laxen klar. Recept med stekt lax
- Torskfilé – Då torskfiléer har en tendens att falla sönder passar de bäst att dubbelpanera. Steks på hög värme för att få en fin yta, 2–3 min per sida. Recept med stekt torsk
- Rödspätta – Liksom torsken, paneras med fördel innan stekning. Rödspättan passar både för enkel- och dubbel panering. Steks på hög värme 1–2 min/sida.
Göra fisk i ugn
Att göra fisk i ugnen är lätt! Sätt ugnen på cirka 150°C, Fisken kan du lägga på plåt med bakplåtspapper eller i ugnsform. Du kan även lägga den i foliepaket.